Een online magazine valt of staat bij goed beeld. WP-Magazines ondersteund dan ook alle gangbare soorten afbeeldingen.WP-Magazines biedt je verschillende manieren om afbeeldingen te gebruiken. Er bestaan 3 opties:

 1. Een afbeelding als achtergrond in een rij of een kolom.
 2. Een afbeelding als component in een rij of kolom.
 3. Een afbeelding in een tekstvlak. Zie hiervoor ook de pagina ‘Text Editor

Algemeen

Wanneer je een afbeelding als achtergrond gebruikt, zorg dan dat deze van voldoende grootte is. WP-Magazines zorgt er altijd voor dat de afbeelding passend wordt gemaakt. Ook wanneer de betreffende afbeelding eigenlijk te klein is.

Aanvullende informatie

[accordion]

[accordion_block title=”1. Een afbeelding als achtergrond”]

Gebruik een afbeelding als achtergrond wanneer je over de afbeelding een tekst wil plaatsen. Open hiervoor de eigenschappen van een kolom of rij en doe het volgende:

 1. Klik op de knop ‘Background Image
 2. Selecteer of upload een afbeelding
 3. Klik op de knop ‘Set Image‘ > button-set-image

[/accordion_block]

[accordion_block title=”2. Een afbeelding als component”]

Plaats een afbeelding in een rij of in een kolom. Hiervoor doe je het volgende:

 1. Klik op de knop ‘Add Element‘ in de Visual Composer Bar en selecteer ‘Singel Image‘ of klik op de ‘+‘ knop in een rij of kolom. Het volgende venster verschijnt: manual-wordpress-magazines-add-content-single-image
 2. Klik op de knop ‘+‘ om een afbeelding te selecteren of te uploaden.
 3. Kies eventueel een animatie bij de optie ‘CSS Animation.
 4. Wanneer je de optie ‘Hide for mobile‘ aanvinkt, wordt de betreffende afbeelding verborgen bij weergave op smartphones.
 5. Klik op ‘Save‘ om op te slaan of ‘Cancel‘ om te annuleren.

Een afbeelding als component heeft een dynamische afmeting. Dit wordt veroorzaakt door het responsieve karakter van WP-Magazines. Het kan dus voorkomen dat delen van de afbeelding automatisch in de weergave worden afgesneden.

[/accordion_block]

[accordion_block title=”3. Een afbeelding in een tekstvlak”]

Soms is het prettig om een afbeelding in een tekstvlak op te nemen. Bijvoorbeeld wanneer je een speciaal ontwerp van een knop hebt. Afbeeldingen in een tekstvlak worden nooit op maat gesneden en worden alleen verkleind als ze te groot zijn. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een grafiek wilt plaatsen; deze moet natuurlijk altijd 100% in beeld worden gebracht.

Kijk op de pagina ‘Text Editor‘ om te zien hoe je een afbeelding in een tekstveld plaatst.

[/accordion_block]

[/accordion]